CAMPANIA APIA-2023

ANUNȚ !!!

CAMPANIA APIA 2023 - perioada 1 Martie – 15 Mai 2023

 

Începând cu data de 06.03.2023, în funcție de programările comunicate de către Compartimentul Agricol al primăriei comunei Sâniob, fermierii activi se vor prezenta la sediul instituției pentru întocmirea adeverințelor pe suprafețe, adeverințe care vor fi transmise electronic la APIA.

Depunerea cererilor de plată în anul 2023 se realizează online, prin utilizarea aplicației IPA-Online și a mijloacelor electronice de comunicații. În situații excepționale cererea de plată poate fi depusă prin prezența fermierilor la Centrele Județene/Locale APIA. Astfel, fermierii vor utiliza aplicația https://lpis.apia.org.ro/ și vor digitiza personal, parcelele și culturile proprii, după care se vor prezenta la sediul primăriei pentru întocmirea și transmiterea adeverinței.

 

ATENŢIE!!! Fermierii pot semna cererile de plată folosind semnătura electronică. În situația în care dețineți semnătură electronică și veți semna astfel cererea de plată, vă rugăm să anunțați (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea dvs.  despre faptul că doriți să semnați electronic. Semnătura electronică trebuie aplicată pe cererea de plată descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii. Angajamentele și declarațiile, parte a cererii de plată, se vor semna de asemenea  electronic  la aceeași dată.

 

ATENȚIE!!! Cererea de plată se consideră depusă numai după ce a fost închisă în aplicația IPA-Online și a fost înregistrată la APIA! Solicitaţi responsabilului de dosar numărul de înregistrare! Este dovada că aţi depus o cerere de plată pentru campania curentă.

NU UITAȚI! Cererea de plată depusă electronic trebuie semnată la Centrul Județean/Local APIA. Fermierii vor fi înștiințați, de către responsabilul APIA, până la ce dată vor putea merge la APIA și semna cererea!

 

Primarul comunei Sâniob și Compartimentele de specialitate vă acordă tot sprijinul în această acțiune !!!